• RészvételHete – újratervezés .-/ Fontos változások!

  ÁRH Hírek

  augusztus 24, 2016 • ÁRH Hírek

  Kedves mindenkori ÁRH szervezkedők, csatlakozók!

   

  Az elmúlt hetekben több hazai és nemzetközi egyeztetés zajlott (fő)szervezői körökben a RészvételHete kapcsán, illetve elsősorban az idei ÁRH körülményiről. Sokan észrevettétek, hogy nem jelentkeztünk be idén a szokott ütemben és viszonylagos csend volt a szervezés körül. Az elbizonytalanodás egyik fő oka, hogy a nemzetközi főszervező CEE Citizens Network átalakulóban van, szervezeti és tevékenységi struktúrája is változásokon esik át a következő hónapokban, így az ÁRH nemzetközi keretrendszere és időpontjai is górcső alá estek. Ennek eredményeképpen a tagországok egy része a RészvételHete megrendezését a tavaszi hónapokra időzítené, elkerülve a nyári és az évkezdés körüli turbulens heteket. Magyarországon is évről-évre több kihívást jelent a mozgósítás ebben a periódusban, amely egyre nehezebben összehangolható a hazai főszervezők programjával és kapacitásaival is.

  Úgy érezzük továbbá, hogy a nemzetközi újratervezéssel párhuzamosan -11 hazai ÁRH után(!) – mi is szeretnénk kihasználni az alkalmat és az időt, hogy minél szélesebb körben átgondoljuk a RészvételHete hazai keretrendszerét, tartalmi és formai vonatkozásokban egyaránt – hogyan tudná a mai Magyarországon még jobban szolgálni eredeti küldetését: a részvétel erősítését.

  A konkrét időponttal kapcsolatban még nem született nemzetközi döntés, de várhatóan az április-májusi időszakra esik majd a tagországok választása, amelyre igyekszünk mi is minél hamarabb javaslatot tenni.

   

  Mindezzel egyidejűleg nem szeretnénk teljesen elzárni a közös utat a szeptemberi szervezkedéstől, ezért:

  -          Minden általatok küldött ÁRH-hez kapcsolódó szeptember végi programot örömmel megjelenítünk platformjainkon, sajtóközleményeinkben, illetve

  -          a (kutatási) folyamatosság érdekében idén is elérhetővé tesszük az ÁRH online és nyomtatható kérdőíveit, amelyet ajánlunk terjesztésre és a szokott módokon való visszaküldésre.

   

  Októbertől igyekszünk tehát minél széles körű részvétellel kezdeményezni a RészvételHete újratervezését, amihez kérjük, várjuk értő és kreatív hozzájárulásaitokat, de addig is jelentkezünk hírekkel és a kutatás részleteivel.

  Reméljük, a jövő ÁRH-ja az eddigieknél is nagyobb perspektívát jelent majd, szervezkedőknek és csatlakozóknak egyaránt!

   

  Részvétel forever :-)

   

  EZT ITT SZÉPEN MEGOSZTOM: