• ÁRH2016-17

  Figyelem! A RészvételHete keretrendszerének és nemzetközi időpontjainak változásai miatt 2016 szeptemberében kevesebb aktivitásra számítunk, a szervezkedés fő vonala (a Hét új időpontja) 2017 április-májusi időszak körül formálódik.
  A változásokról bővebb információ itt: http://reszvetelhete.hu/2016/08/24/reszvetelhete-ujratervezes-fontos-valtozasok/

  A RészvételHete szeptemberi időszaka: 2016.09.19-25.

  #Részvételhete

  Az ÁRH Magyarország egyik legnagyobb civil eseménysorozata, amelyen több száz szervezet és intézmény, helyi, kistérségi, megyei esemény hívja fel a figyelmet az állampolgári részvétel és a helyi cselekvés fontosságára!

  A nemzetközi kampányhét legfontosabb célja, hogy minél szélesebb nyilvánosságot teremtsen az állampolgári cselekvések lehetőségének, erejének, általában a civil részvételnek,

  • egyúttal az erre a hétre koncentrálódó események súlyukkal felkeltsék a média figyelmét az eseménysorozatra, általában a közösségi részvételre, s hogy
  • megszólítsák, felelősségvállalásra buzdítsák a politikusokat, helyi, országos és nemzetközi szinten.

  Az elmúlt években összesen több ezer akció/esemény valósult meg a Hét során csak Magyarországon, több-száz településen és több-száz közösség, civil szervezet csatlakozásával azért, hogy megmutassuk, az állampolgárok részvétele nem csak utópia, hanem a legalapvetőbb közös ügyünk. És mindezt 20 országban tesszük! Az ÁRH alapvetően nem „nagy rendezvényekből” áll. Erejét a csatlakozók és akciók/programok sokasága, sokszínűsége adja. Legyél akár környezet, vagy érdekvédő, tervező, fejlesztő, segítő, szervező, képző, informáló, szépítő, vagy akárhogy is, de jobbítani akaró: SZERVEZKEDJ! vagy kapcsold szeptemberi programjaidat az ÁRH-hoz!

   

   

  TOVÁVBBI INFORMÁCIÓ ÉS CSATLAKOZÁS!

   

   

   

  EZT ITT SZÉPEN MEGOSZTOM: